O nouă atenționare METEO!

O nouă atenționare meteo a fost transmisă astăzi de către ANM prin intermediul ISU Argeș.

MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

nterval de valabilitate: 8 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat Zone afectate: conform textului și hărții Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat Zone afectate: conform textului și hărții Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade și local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Notă: Valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.