Incendiul de lângă Ocolul Silvic Curtea de Argeș s-a produs din cauza unui scurtcircuit (video)

Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă dintr-o gospodărie de pe strada Cuza Vodă din municipiu, în imediata vecinătate a Ocolului Silvic Curtea de Argeș.

Vezi transmisia LIVE - AICI

Incendiul s-a manifestat și la vegetația uscată din jur. Tot timpul a existat pericolul de propagare a flăcărilor la pădurea din imediata apropiere. Dupa prima evaluare, inițial incendiul s-a manifestat violent la o anexă de peste 100 mp, însă pompierii au reușit să le oprească din propagarea către locuința din apropiere.

De asemenea, a ars litiera dintr-o pădure pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și coronament de la copaci.

Pentru stingerea incendiului au fost angrenate patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Totodată, pompierii au primit sprijin și de la personal al Ocolului Silvic.

Echipajul SMURD de prim ajutor calificat a preluat o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 78 de ani, care prezenta atac de panică și au transportat-o la spital. A mai primit, de asemenea, îngrijiri medicale și o persoană de sex masculin, în vârstă de 83 de ani care prezenta arsuri de gradele 1 și 2 la membre. Pacientul nu a avut nevoie de transport la spital.

Incendiul în pădure a fost lichidat, și s-a lucrat pentru îndepărtarea lemnelor și celorlalte materiale combustibile depozitate în anexă, pentru lichidarea focarelor ascunse.

Totodată, au fost doborâți și copacii care prezentau pericol de prăbușire, după ce au fost afectați de incendiu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs la un conductor de elecricitate, a transmis ISU Argeș

Sursa foto coperta - Cătălin Brezeanu