PNL Argeș: PSD risipește resursele județului Argeș și intră în dezacord cu principiul asumat de Guvernul Ciolacu de a face economie

Majoritatea PSD din Consiliul Județean Argeș a dublat numărul de directori generali adjuncți ai DGASPC Argeș prin noua organigramă și statul de funcții. PNL a votat împotriva acestei hotărâri.

Condamnăm risipa de bani publici. DGASPC Argeș nu are nevoie de încă 2 șefi. Această instituție trebuie reformată din temelii.

PNL Argeș consideră că prin aprobarea de către Consiliul Județean Argeș a noii organigrame și a statului de funcții a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș care prevede dublarea numărului de directori generali adjuncți de la 2 la 4, majorarea numărului de servicii de la 10 la 12 și alte modificări care nu servesc cu nimic bunei funcționari a DGASPC Argeș, se risipesc resursele județului Argeș și chiar se intră în dezacord cu principiul asumat de Guvernul Ciolacu de a face economie.

Această situație este în contradicție evidentă cu nevoia de a eficientiza utilizarea fondurilor publice, de a asigura resurse pentru finanțarea de servicii publice pentru cetățean și chiar de a consolida stabilitatea financiară a României pe termen lung.

Secretarul General al PNL Argeș, Radu Perianu a declarat următoarele: ”Susțin reducerea cu 30% a numărului posturilor de conducere din toate instituțiile din subordinea CJ Argeș pentru că le știu năravul celor de la PSD. A existat și uite că există în continuare această tendință de a mări artificial numărul de directori, șefi serviciu etc. DGASPC Argeș nu are în nici un caz nevoie de 4 directori generali adjuncți, nici de majorarea numărului de șefi serviciu. Conducerea PSD a CJ Argeș încălcă principiile stabilite chiar de actualul guvern. Să nu uităm că realizarea acestei noi organigrame este o obligație prevăzută de legea care urmărea tocmai eficientizarea cheltuielilor publice prin aplicarea unor măsuri fiscal – bugetare. Când colo, uite că se dublează numărul de directori generali adjuncți. Resursele financiare risipite cu această organigramă stufoasă permiteau în următorii 4 ani renovarea a numeroase spații destinate asistenței sociale sau, dacă CJ ar fi decis astfel, multe podețe, poduri, îmbunătățirea infrastructurii medicale sau orice alte investiții de care ar beneficia argeșenii.”

PNL Argeș, departamentul de comunicare