Ruine și... Bioproteine

Ne-am obisnuit ca in week-end sa fim nostalgici si sa facem calatorii in timp. Calatoria noastra de astazi este facuta, sa zicem, in cheie trista.

Va propunem sa ne aruncam o privire peste ce a mai ramas din industria de odinioara din Curtea de Arges.ARPO (fabrica de portelan) nu mai exista - din fericire locul a fost cumparat, cladirea care a adapostit "portelanul" a fost refacuta si se pare ca, in cel mai scurt timp, acolo va functiona un nou obiectiv industrial care va asigura mai multe locuri de munca. Alte obiective industriale din orasul nostru s-au transformat in timp in incercarea de a se adapta la noua economie, de dupa 1989. Un obiectiv care, insa,` nu mai are nicio sansa de a-si reveni este reprezentat de BIOPROTEINELE care, la momentul aparitiei in peisaj, era mandria industriei argesene (stim, este o metafora usor desueta si un pic fortata, insa nu foarte departe de adevar), iar acum a ajuns efectiv o ruina inestetica si inutila (terenul pe care este amplasat acest obiectiveste insa cat se poate de...valabil). Ce s-a intamplat acolo, unde au disparut toate agregatele, aparatura, utilajele, recipientii din inox si tot ce a echipat acest combinat, noi nu putem sti, insa putem avea niste banuieli pe care nu le putem posta aici ca de informatie oficiala - probabil in timp se va afla ce si cum. Scopul nostru este sa va starnim curiozitatea vis-a-vis de acest mini-reportaj realizat in 2010, un reportaj la care ne-a dat o mana de ajutor regretatul Dan Arizan, fost sef de laborator la Bioproteine. Daca cineva din fostii angajati de la Bioproteine urmareste acest material, il rugam sa vina cu completare de informatie. Multumim! (sursa: Phoenix Tv Curtea de Arges)

Site-ul deArges.ro folosețte cookies pentru o buna funcționare. Continuarea navigării constitue acceptarea acestui lucru. More details…