Strada Daniel Sterescu

O scurta incursiune pe strada Daniel Sterescu din Curtea de Arges te poate convinge ca, desi practic Evul Mediu s-a termiat de multa vreme, exista locuri unde cetatenii, fortati de imprejurari, traiesc exact ca in acele vremuri demult apuse.

Lipsa utilitailor de baza (canalizare, gaze, asfalt) fac din strada Daniel Sterescu un loc cu iz medieval. Spre surprinderea noastra, de 11 ani (atunci am fost ultima data pe strada respectiva pentru a filma o inundatie de mai mare frumusetea) pe strada asta nu s-a schimbat absolut nimic. In presa locala au aparut in repetate randuri materiale in care s-a prezentat starea deplorabila a acestei strazi (in speta un minicartier), cetatenii au reclamat in nenumarate randuri problemele stringente ale locului - totul fara rezultat. Concluzia e simpla: ori nu s-a vrut (ceea ce e grav), dupa cum declara unii locuitori din zona, ori nu s-a putut (ceea ce e si mai grav), dupa cum au justificat pana acum auotritatile. In cazul in care nu s-a putut exista doua posibilitati: ori nu au fost fonduri (asa cum a declarat la un moment dat fostul primar, Nicoae Diaconu: http://interesargesean.ro/…/891-se-aman-extinderea-canalizr…), ori nu exista solutie tehnica - intelegem ca e destul de delicata problema canalizarii care, din cauza panzei freatice aflata la o adancime de doar 60 cm (vezi material: http://www.argesexpres.ro/…/8099-str-daniel-sterescu-d-le-p…), nu poate fi realizata, dupa cum reiese din materialul publicat de Arges Expres. In sfarsit, credem ca nemultumirile celor care stau in zona sunt pe deplin justificate. E frustrant sa stai la doar 500 de metri de centrul orasului si sa nu ai minime conditii civilizate. Credem, de asemenea, ca toate problemele se rezolva prin dialog (actuala administratie, desi instalata de doar doua luni, si-a demonstrat disponibilitatea in acasta directie) si nu prin acuze repetate sau tonuri acide.


P.S. Poate ca e o problema greu de rezolvat partea de canalizare, credem totusi ca asfaltul si gazele pot ajunge destul de usor pe strada Daniel Sterescu (intre noi fie vorba, o strada nu foarte lunga). Aviz autoritatilor!

Site-ul deArges.ro folosețte cookies pentru o buna funcționare. Continuarea navigării constitue acceptarea acestui lucru. More details…