Strada Banu Mărăcine - aglomerație ca-n București

Multi cetateni se plang, pe buna dreptate, de faptul ca strada Banu Maracine din Curtea de Arges este extrem de aglomerata la orele diminetii - atunci cand elevii ciclului primar de la Scoala Generala "Mircea cel Batrân" intra la ore - si la orele pranzului - atunci cand aceiasi elevi isi termina orele de curs.

Aproape zilnic aici au loc blocaje rutiere si pare ca nu exista nicio solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Din fericire, probabil datorita vitezelor de deplasare destul de mici ale autovehiculelor care tranziteaza zona, pana acum nu s-au petrecut accidente pe aceasta strada. Din cate se poate constata si din imagini, se pare ca aceasta aglomeratie se creaza din cauza fluxului de masini care circula dinspre Bulevardul Basarabilor inspre strada Cuza Voda. Solutia nostra ar fi urmatoarea (nu spunem ca este cea mai buna, dar credem ca merita analizata): pentru ca exista doua varfuri distincte ale aglomeratiei (intre 07:30 - 08:00 si 11:30 - 12:00), propunem ca in respectivele intervale orare, strada Banu Maracine sa aiba sens unic - cu deplasare dinspre strada Cuza Voda catre Bulevardul Basarabilor - bineinteles sub atenta supraveghere a Politiei Rutiere. Strada va ramane totusi aglomerata - asta pentru ca nu poti interzice unui parinte sa-si duca sau sa-si ia copilul de la scoala cu automobilul - insa traficul va fi fluidizat. Dumneavostra ce credeti?

Site-ul deArges.ro folosețte cookies pentru o buna funcționare. Continuarea navigării constitue acceptarea acestui lucru. More details…