Izvorul din șerpărie

În orice oraș civilizat există izvoare și fântâni publice pentru a satisface nevoia de apă a cetățenilor. Existența acestor izvoare este cu atât mai argumentată cu cât există dese situații – cel puțin la Curtea de Argeș - când rețeaua de distribuție a apei suferă avarii repetate, iar furnizarea apei de la robinet este oprită – de multe ori fără ca cetățenii să fie anunțați.

Este minunat, deci, să ai la îndemână un astfel de izvor. In Pitești și Mioveni, de exemplu, izvoarele sunt amenajate în cartiere pentru ca cetățenii să aibă un acces facil și rapid la lichidul vital. La Curtea de Argeș, situația este diferită: izvoarele și fântânile care pot asigura necesarul de apă al populației sunt destul de dispersate și... deloc numeroase. Mai mult, niciunul dintre izvoare nu este amplasat în zona centrala a vreunui cartier. Conform unei liste afișate la izvorul situat pe strada Progresului, la ora actuală în Curtea de Argeș există doar două izvoare și patru fântâni cu apă potabilă, fără să punem la socoteală izvorul din curtea Mănăstirii.
Cetățenii ne-au atras atenția pe pagina noastră despre starea unuia dintre cele mai folosite izvoare din Curtea de Argeș – cel de pe strada Progresului. Aici vegetația s-a dezvoltat abundent, dând locului un aspect înfricoșător si neîngrijit. Cetățenii solicită autorităților curățarea acestui loc de gunoaie și de vegetație - probabil operațiunea n-ar costa și nici nu ar dura foarte mult. În plus, pentru că accesul la debitul de apă al izvorului nu este tocmai facil, acesta făcându-se doar din poziția ghemuit, o reamenajare a acestui izvor ar fi cât se poate de binevenită. (Multumim, Mihaela Popelca!)

Site-ul deArges.ro folosețte cookies pentru o buna funcționare. Continuarea navigării constitue acceptarea acestui lucru. More details…