Sens unic? Da' de ce?

Fără îndoială, evenimentul rutier al începutului de an la Curtea de Argeș a fost instituirea sensului unic pe strada Banu Mărăcine.

Autoritățile nu au rămas indiferente la apelurile presei – care, în repetate rânduri, a semnalat aglomerația de pe această stradă – și au hotărât ca pe artera respectivă să se circule într-un singur sens (spre Bulevardul Basarabilor) pe porțiunea cuprinsă între strada Nevers și Bulevard. La puțin peste o lună de la adoptarea deciziei, vedem că sensul unic e cam... degeaba. Strada Banu Mărăcine este la fel de aglomerată, numai că banda eliberată de traficul dinspre Bulevardul Basarabilor este folosita acum pe post de... parcare,  la orele de vârf -  atunci când elevii intra sau ies de la ore. Și cu asta ce-am făcut? S-a interzis accesul rutier dinspre Bulevard doar ca sa aibă unii liber la parcare și staționare? Ca să nu mai zicem de cei care se mai strecoară pe “interzis” (vezi video!). Să ne fie cu iertare! Empiric, decizia adoptării sensului unic pe Banu Mărăcine, pare a se dovedi neinspirată. Ca atare, poate că autoritățile locale ar trebui sa reanalizeze situația și să reconsidere decizia luată în urma cu o lună și ceva. Pentru o jumătate de oră de aglomerație dimineața și o jumătate de oră la amiaza (ne referim aici la intervale în care elevii ciclului primar intra la și ies de la ore la Școala Generală  MIRCEA cel BĂTRÂN) nu pui restricții permanente într-un oraș în care nu ai prea multe variante pentru traficul rutier.

 Vezi materialul video aici:

Și noi am semnalat de mai multe ori faptul că strada Banu Mărăcine devine un punct sensibil pe harta rutieră a orașului atunci când elevii intră și ies de la școala respectivă (vezi materialul aici), însă – analizând atent și zilnic situația, am sugerat de mai multe ori o alta soluție: credem că interzicerea parcării pe partea carosabila din dreptul cabinetului medical ar rezolva în bună măsură toată această tărășenie, pentru că de cele mai multe ori, din cauza mașinilor staționate în zona respectivă, traficul pe strada Banu Mărăcine este îngreunat.  Și, desigur, sancționarea celor care efectiv blochează strada, lăsându-și mașina oprită (pe avarii) în mijlocul străzii, pentru a-și duce copiii de mână până în școală...

(D.D.)

Read 3247 times